truffles si pilaf

                                     Ma inchipuisem aseara , in Hagia Sophia,  cu prea frumosu-I nume . Da , mirabilul  nume al Celui Dintai , in oricare din credintele lumii, actuale sau apuse.

trufele aveau gustul pacatului , si Fritjof incerca sa imi avueze, a cata oara , cum Intelectul si sufletul coaguleaza in noi stropi de  dumnezeire.

AL Quran     القرآن       spune ca daca cineva a ucis, vina lui e atat de coplesitoare , incat trebuie sa simti, sa asumi ,ca  a ucis intreaga umanitate. Pe cale de consecinta , cel care , iubitor de oameni e salvator unui singur suflet , e mantuitor omenirii. Nuantez si ingros evident tusa din verset , pentru ca vreau sa privesc cum Mohammad al  II -lea a intrat in biserica Sfintei Sofii. Da , nelimanul pamantului si padishahul lumii  descaleca pentru a calca lespedea celei mai vestite biserici.

As fi vrut sa fi stiut citi. Filigran si dantelarie murala , totul imi impregna firea si simturile.Catatonic. Nu indrazneam macar sa suflu. Da stiu ai sa-mi repeti , nu uita sa respiri. Uraganul semilunii ce se insinua privirilor , crestea in mine fior de placere, aviditate, final , nevoie.

khayam parea departe, hafiz , un vestic, pentru ca aici totul se lasa descarnat, ca o smochina de sambure.Priveam insiruirea scrisului si mintea concepea , ardent , imagini. Solomon cel invins, steagul cel  verde, sufii si numerologia, talazuri de vin din stafidele pantecoase ale desertului. Califi cu iz de pilaf si munti de blestemate smaralde.

Nu,  nu eram dupa o mie si nu mai stiu cate nopti, eram in prima mea seara , pe malul Bosforului.Si minaretele urcau in mine , supunerea.

Islamul L-a ridicat cerului , spre TATAL , fara sa-l supuna supliciului.

Anunțuri

1 comentariu

  1. […] revin cu editatul, maine, […]


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s