buna seara , prieteni !

Stiu , ai sa imi spui ca  e dimineata.

Dimineata , nouri negri , si din cei albi, americani, isi disputau cerul. asta imi aduse aminte de primaverile copilariei, cand priveam inspre uriasii de calt , si pariam cate un desen cu indieni apache contra unui cowboy cu pusca retezata , care dintre zeii ploii va invinge .

Imi aduc aminte , cartulia nu tocmai groasa , extrem de ingrijita in care am terminat ultimul meu desen , un album in fapt ,  nu foarte mare , in care mi-am inchis copilaria , cu ultimele figuri umplute de culoare , cu mainile si mai ales ochii mei. Discromat , ai sa-mi razi. Da , stiu asta.

As fi vrut ca stropii diminetii sa imi spuna ca tati e (inca ) la biblioteca, si se asteapta ca azi sa ajung undeva mai devreme acasa, si asta pentru ca a gasit in sfarsit cartea aceea imposibila a lui Kosidowski : ”-Avem de vorbit. ” , scurt si nu foarte aspru. Ei , nu mai e sa fie .

E adevarat ca verdele crud al lui martie nu mai e atat de crud si poate nu la fel de verde, si asta e deja un cliseu , peste care sper sa treci , sau  pe care ai sa-l intelegi, dar  de ce totusi cerul pare la fel de aproape? Se spune ca te indragostesti primavara . Posibil . Pot sa ma reindragostesc ?  Focul naste foc  ……

Reindragostirile nu se trec ca indragostiri din nou, sa stii
-dar cum se trec ?
-se trec ca pe fluturi ciudati, de-aia nu ca de obicei. si ma gindesc citeodata daca nu cumva inconstient ti-ai facut cadoul asta al fluturasilor din stomac eterni… atunci cind ai facut pe cineva sa te iubeasca si apoi sa te rupa – si apoi sa te iubeasca din nou..?

-de la ce are culoarea sufletul , tati?

-de lacrima , luc.

 

late edit :  gand pentru Cristi Minculescu

Anunțuri

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s